- Tables, Graphs, Functions and Sequences
- Home
- Making a table and plotting points given a unit rate
- Graphing whole number functions
- Function tables with two-step rules
- Writing a function rule given a table of ordered pairs: One-step rules
- Graphing a line in quadrant 1
- Interpreting a line graph
- Finding outputs of a one-step function that models a real-world situation
- Finding outputs of a two-step function with decimals that models a real-world situation
- Writing and evaluating a function that models a real-world situation: Basic
- Graphing ordered pairs and writing an equation from a table of values in context
- Writing an equation and drawing its graph to model a real-world situation: Basic
- Identifying independent and dependent quantities from tables and graphs
- Finding the next terms of an arithmetic sequence with whole numbers
- Finding the next terms of a geometric sequence with whole numbers
- Finding patterns in shapes

- Selected Reading
- UPSC IAS Exams Notes
- Developer's Best Practices
- Questions and Answers
- Effective Resume Writing
- HR Interview Questions
- Computer Glossary
- Who is Who

# Finding outputs of a one-step function that models a real-world situation Online Quiz

Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to **Finding outputs of a one-step function that models a real-world situation**. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using **Show Answer** button. You can use **Next Quiz** button to check new set of questions in the quiz.

**Q 1 - Rita tutors math. For each hour she tutors, she earns $40. Her earnings, E(in dollars), after tutoring for k hours is given by following function E(k) = 40k. How much Rita earn if she tutors for 5 hours?**

### Answer : C

### Explanation

**Step 1:**

Earnings = $40/hour; Tutoring k = 5 hours

**Step 2:**

Earnings in 5 hours E = 40k = 40 × 5 = $200

**Q 2 - The number of books John has is given by the function B(y) = y −16. How many books does John have if y = 30?**

### Answer : B

### Explanation

**Step 1:**

Number of books = B(y) = y −16; y = 30

**Step 2:**

Number of books = B(30) = y −16 = 30 −16 = 14

**Q 3 - The amount Stacy has is given by A(z) = z + 45. If Stacy has 136 dollars what is the value of z?**

### Answer : A

### Explanation

**Step 1:**

Amount Stacy has A(z) = z + 45 = 136

**Step 2:**

z + 45 − 45 = 136 – 45 = 91

So z = 91

**Q 4 - After eating at a restaurant, Joe, Tim, and Bunny decided to divide the bill evenly. If the total bill given by the function A(x) = 3x amounted to $135, how much each pay(x)?**

### Answer : D

### Explanation

**Step 1:**

Total bill amount A(x) = 3x = $135

**Step 2:**

$\frac{3x}{3}$ = $\frac{$135}{3}$

So x = $45

**Q 5 - Mountain Bike Rentals charges $8 an hour for renting a bike. Total amount to be paid is given by the function T(h) = 8h, where h is the number of hours. What total amount Randy has to pay if he rented a bike for 6 hours?**

### Answer : B

### Explanation

**Step 1:**

Total amount T(h) = 8h; h = 6 hours

**Step 2:**

T(h) = 8h = 8 × 6 = $48

So T(6) = $48

**Q 6 - A plant is 48 inches tall and it grows one inch every month. The plant’s height, H (in inches), after n months is given by the following function H(n) = 48 + n. What is the plant’s height after 21 months?**

### Answer : C

### Explanation

**Step 1:**

Plant height = H(n)= 48 + n; n = 21 months

**Step 2:**

H(n) = 48 + n = 48 + 21 = 69 inches

So H(21) = 69 inches

**Q 7 - The amount Monica has is given by A(x) = x + $64, where x is the cost of a pie. What amount Monica has if x = $8?**

### Answer : D

### Explanation

**Step 1:**

Amount, A(x) = x + $64; x = $8

**Step 2:**

A(x) = x + $64 = $8 + $64 = $72

So A(8) = $72

**Q 8 - Jane is baking a cake. The recipe calls for C(y) = y + 4 cups of flour. How many cups does she need if y = 6 cups?**

### Answer : A

### Explanation

**Step 1:**

Cups of flour, C(y) = y + 4 cups; y = 6

**Step 2:**

C(y) = y + 4 = 6 + 4 = 10

So C(6) = 10 cups

**Q 9 - The amount it costs to buy n ink cartridges is given by A(n)=12n. How much it would cost if 8 ink cartridges were bought?**

### Answer : C

### Explanation

**Step 1:**

Amount, A(n) = 12n; n = 8

**Step 2:**

A(n) = 12n = 12 × 8 = $96

So A(8) = $96

**Q 10 - A number is given by the function N(x) = x + 16, where x is another number. What is the number N if x = 12?**

### Answer : D

### Explanation

**Step 1:**

Number, N(x) = x + 16; x = 12

**Step 2:**

N(x) = x + 16 = 12 + 16 = 28

So N(12) = 28