- Multiply and Divide Decimals
- Home
- Decimal Multiplication
- Multiplication of a Decimal by a Whole Number
- Decimal Multiplication: Problem Type 1
- Decimal Multiplication: Problem Type 2
- Multiplication of a Decimal by a Power of Ten
- Multiplication of a Decimal by a Power of 0.1
- Multiplication of Decimals That Have a Product Less Than 0.1
- Word Problem With Multiplication of Decimal and Whole Number
- Word Problem With Multiplication of Two Decimals
- Word Problem With Multiple Decimal Operations: Problem type 1
- Whole Number Division With Decimal Answers
- Division of a Decimal by a Whole Number
- Division of a Decimal by a 1-digit Decimal
- Division of a Decimal by a 2-digit Decimal
- Division of a Decimal by a Power of Ten
- Division of a Decimal by a Power of 0.1
- Decimal Division With Rounding
- Word Problem With Division of a Decimal and a Whole Number
- Word Problem With Division of Two Decimals
- Word Problem With Multiple Decimal Operations: Problem Type 2
- Average of Two Numbers

- Exponents of Decimals
- Squaring Decimal Bases: Products Greater Than 0.1
- Exponents and Decimals: Products Less Than 0.1

- Selected Reading
- UPSC IAS Exams Notes
- Developer's Best Practices
- Questions and Answers
- Effective Resume Writing
- HR Interview Questions
- Computer Glossary
- Who is Who

# Word Problem With Multiplication of Two Decimals Online Quiz

Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to **Word Problem With Multiplication of Two Decimals**. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using **Show Answer** button. You can use **Next Quiz** button to check new set of questions in the quiz.

Q 1 - John had a bucket that was 0.6 full of oranges. He had to throw 0.32 of them because they had become rotten. What amount of oranges were rotten?

### Answer : A

### Explanation

**Step 1:**

Total number of oranges = 0.6 bucket

**Step 2:**

Rotten oranges = 0.32 × 0.6 = 0.192 bucket

Q 2 - A road was 4.9 miles long. After rebuilding it was 2.8 times as long. How long was the road after rebuilding?

### Answer : B

### Explanation

**Step 1:**

Length of the road = 4.9 miles

**Step 2:**

Length of the road after rebuilding = 2.8 × 4.9 = 13.72 miles

Q 3 - Larry ordered 8 pizzas. Each pizza costs $11.65. How much does he need to pay?

### Answer : D

### Explanation

**Step 1:**

Cost of each pizza = $11.65

Number of pizzas = 8

**Step 2:**

Total amount spent = 8 × 11.65 = $93.20

Q 4 - Julie earns $8.60 per hour at her baby-sitting job. On Saturday, she worked 5.5 hours. What were Julie’s total earnings for the day?

### Answer : C

### Explanation

**Step 1:**

Earnings per hour of baby-sitting = $8.60

Total number of hours worked = 5.5

**Step 2:**

Total earnings = 5.5 × 8.60 = $47.30

### Answer : B

### Explanation

127.8 × 43.32 = 5536.296

Q 6 - A bottle of soda had 2.35 of the recommended amount of sugar. If Peter drinks 0.8 of the bottle, how much of the recommended amount sugar Peter must have drunk?

### Answer : A

### Explanation

**Step 1:**

Sugar contained in a bottle of soda = 2.35 recommended amount of sugar

Quantity of soda taken = 0.8

**Step 2:**

So the amount of sugar in the soda drunk = 0.8 × 2.35 = 1.88 times the recommended sugar

Q 7 - At a zoo, bears are fed 0.4 bucket of fish every day. The seals are fed 0.61 that amount. How much of a bucket of fish are the seals fed?

### Answer : D

### Explanation

**Step 1:**

Amount of fish fed to bears = 0.4 bucket

**Step 2:**

Amount of fish fed to seals = 0.6 × 0.4 = 0.24 bucket

Q 8 - At a shop a large chocolate shake takes 0.8 pint of milk to make and a medium shake takes 0.6 the amount of large shake. How many pints of milk does the medium shake take?

### Answer : C

### Explanation

**Step 1:**

Amount of milk in large shake = 0.8 pints

**Step 2:**

Amount of milk in medium shake = 0.6 × milk in large shake = 0.6 × 0.8 pints = 0.48 pints

Q 9 - Charlie earns $8.95 per hour at his part-time job. On Sunday, he worked 4.5 hours. What were his total earnings for the day?

### Answer : A

### Explanation

**Step 1:**

Earnings per hour = $8.95

Number of hours worked = 4.5

**Step 2:**

Total earnings = 4.5 × 8.95 = $40.28

Q 10 - Dave ordered 4.5 gallons of milk. Each gallon of milk costs $3.50. How much does he need to pay?

### Answer : C

### Explanation

**Step 1:**

Number of gallons of milk ordered = 4.5

Cost of one gallon of milk = $3.50

**Step 2:**

Total cost of milk = 4.5 × 3.50 = $15.75