- Multiply and Divide Decimals
- Home
- Decimal Multiplication
- Multiplication of a Decimal by a Whole Number
- Decimal Multiplication: Problem Type 1
- Decimal Multiplication: Problem Type 2
- Multiplication of a Decimal by a Power of Ten
- Multiplication of a Decimal by a Power of 0.1
- Multiplication of Decimals That Have a Product Less Than 0.1
- Word Problem With Multiplication of Decimal and Whole Number
- Word Problem With Multiplication of Two Decimals
- Word Problem With Multiple Decimal Operations: Problem type 1
- Whole Number Division With Decimal Answers
- Division of a Decimal by a Whole Number
- Division of a Decimal by a 1-digit Decimal
- Division of a Decimal by a 2-digit Decimal
- Division of a Decimal by a Power of Ten
- Division of a Decimal by a Power of 0.1
- Decimal Division With Rounding
- Word Problem With Division of a Decimal and a Whole Number
- Word Problem With Division of Two Decimals
- Word Problem With Multiple Decimal Operations: Problem Type 2
- Average of Two Numbers

- Exponents of Decimals
- Squaring Decimal Bases: Products Greater Than 0.1
- Exponents and Decimals: Products Less Than 0.1

- Selected Reading
- UPSC IAS Exams Notes
- Developer's Best Practices
- Questions and Answers
- Effective Resume Writing
- HR Interview Questions
- Computer Glossary
- Who is Who

# Word Problem With Multiplication of Decimal and Whole Number Online Quiz

Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to **Word Problem With Multiplication of Decimal and Whole Number**. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using **Show Answer** button. You can use **Next Quiz** button to check new set of questions in the quiz.

Q 1 - Julia has 6 pieces of string, each 1.37 m long. What is the total length of pieces of string?

### Answer : B

### Explanation

**Step 1:**

Length of each string = 1.37 m

Number of pieces of string = 6

**Step 2:**

Total length of the string = 1.37 × 6 = 8.22 m

Q 2 - A store owner puts candy into 9 jars at the rate of 1.16 pounds in each jar. How many pounds of candy did he put in the jars?

### Answer : A

### Explanation

**Step 1:**

Amount of candy put in one jar = 1.16 pounds

Number of jars = 9

**Step 2:**

Total pounds of candy in the 9 jars = 1.16 × 9 = 10.44 pounds

Q 3 - Bill's car gets 25.6 miles per gallon on the highway. If he used 13 gallons of fuel, how far did he travel?

### Answer : C

### Explanation

**Step 1:**

Number of miles run per gallon by car = 25.6

Number of gallons of fuel used = 13

**Step 2:**

Total distance travelled by the car = 13 × 25.6 = 332.8 miles

Q 4 - The watermelon bought by John is 2 times as heavy as the papaya bought by Jack. If the papaya bought by Jack has a weight of 1.69 kg, what is the weight of the watermelon?

### Answer : D

### Explanation

**Step 1:**

Weight of the papaya = 1.69 Kg

Number of times water melon is heavier than papaya = 2

**Step 2:**

Weight of the water melon = 2 × 1.69 = 3.38 Kg

Q 5 - A woman earns $14.45 per hour for household work. If she worked 21 hours this month, then how much did she earn?

### Answer : A

### Explanation

**Step 1:**

Earnings per hour = $14.45

Number of hours worked = 21

**Step 2:**

Total amount earned by the woman = 21 × 14.45 = $303.45

Q 6 - The weight of a tin of powdered milk is 0.650 kg. If a carton contains 12 such tins, find the total weight of powdered milk in the carton.

### Answer : D

### Explanation

**Step 1:**

Weight of a tin of powdered milk =0.650 Kg

Number of tins in a carton = 12

**Step 2:**

Total weight of the milk powder in the carton = 12 × 0.650 = 7.8 Kg

Q 7 - A student earns $12.95 per hour for babysitting. If she worked 23 hours this month, then how much did she earn?

### Answer : C

### Explanation

**Step 1:**

Earnings per hour = $12.95

Number of hours worked = 23

**Step 2:**

Total amount earned by the student = 23 × 12.95 = $297.85

Q 8 - A member of the school track team ran 2.72 miles per day in practice over 59 days. How many miles did he run in total?

### Answer : B

### Explanation

**Step 1:**

Distance run per day = 2.72 miles

Number of days of practice = 59

**Step 2:**

Total distance run = 59 × 2.72 = 160.48 miles

Q 9 - Jackie pays for his new car in 24 monthly payments of $695 each. How much will Jackie pay for the car in total?

### Answer : C

### Explanation

**Step 1:**

Monthly payment amount = $695

Number of months paid = 24

**Step 2:**

Total amount paid = 24 × 695 = $16,680

Q 10 - A shop keeper bought 28 apples from a fruit vendor at the rate of $1.45 each. How much did the apples cost the shop keeper in all?

### Answer : A

### Explanation

**Step 1:**

Cost of one apple = $1.45

Number of apples bought = 28

**Step 2:**

Total cost of the apples = 28 × 1.45 = $40.60