- Multiply and Divide Decimals
- Home
- Decimal Multiplication
- Multiplication of a Decimal by a Whole Number
- Decimal Multiplication: Problem Type 1
- Decimal Multiplication: Problem Type 2
- Multiplication of a Decimal by a Power of Ten
- Multiplication of a Decimal by a Power of 0.1
- Multiplication of Decimals That Have a Product Less Than 0.1
- Word Problem With Multiplication of Decimal and Whole Number
- Word Problem With Multiplication of Two Decimals
- Word Problem With Multiple Decimal Operations: Problem type 1
- Whole Number Division With Decimal Answers
- Division of a Decimal by a Whole Number
- Division of a Decimal by a 1-digit Decimal
- Division of a Decimal by a 2-digit Decimal
- Division of a Decimal by a Power of Ten
- Division of a Decimal by a Power of 0.1
- Decimal Division With Rounding
- Word Problem With Division of a Decimal and a Whole Number
- Word Problem With Division of Two Decimals
- Word Problem With Multiple Decimal Operations: Problem Type 2
- Average of Two Numbers

- Exponents of Decimals
- Squaring Decimal Bases: Products Greater Than 0.1
- Exponents and Decimals: Products Less Than 0.1

- Selected Reading
- UPSC IAS Exams Notes
- Developer's Best Practices
- Questions and Answers
- Effective Resume Writing
- HR Interview Questions
- Computer Glossary
- Who is Who

# Word Problem With Division of a Decimal and a Whole Number Online Quiz

Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to **Word Problem With Division of a Decimal and a Whole Number**. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using **Show Answer** button. You can use **Next Quiz** button to check new set of questions in the quiz.

Q 1 - School lunches cost $192.50 for 14 weeks. About how much would the lunches cost per week?

### Answer : D

### Explanation

**Step 1:**

School lunches cost $192.50 for 14 weeks

**Step 2:**

Cost of lunches per week = 192.50/14 = $13.75

Q 2 - A store owner has 46.8 lbs. of candy. If he puts the candy into 6 jars, how much candy will each jar contain?

### Answer : B

### Explanation

**Step 1:**

A store owner puts 46.8 lbs. of candy in 6 jars

**Step 2:**

Amount of candy in 1 jar = 46.8/6 = 7.8 lbs.

Q 3 - A shop keeper bought 27 apples from a fruit vendor for $36.45. How much did each apple cost?

### Answer : C

### Explanation

**Step 1:**

A shop keeper bought 27 apples for $36.45

**Step 2:**

Cost of one apple = 36.45/27 = $1.35

Q 4 - Daisy sells 14 garlands for $16.52. What is the cost of each garland?

### Answer : A

### Explanation

**Step 1:**

Daisy sells 14 garlands for $16.52

**Step 2:**

sale price of one garland = 16.52/14 = $1.18

Q 5 - Sheena paid $24.85 to buy 7 hot dogs. How much did each hot dog cost?

### Answer : B

### Explanation

**Step 1:**

Sheena paid $24.85 to buy 7 hot dogs

**Step 2:**

Cost of each hot dog = $3.55

Q 6 - A school track team member ran for a total of 139.36 miles in practice over 52 days. About how many miles did he average per day?

### Answer : C

### Explanation

**Step 1:**

Distance run over 52 days is 139.36 miles

**Step 2:**

Distance run per day = 139.36/52 = 2.68 miles

Q 7 - Mike's car travels 307.2 miles the highway on one full tank. If his fuel tank holds 12 gallons, then how far can he travel on one gallon of gas?

### Answer : D

### Explanation

**Step 1:**

Distance travelled on 12 gallons = 307.2 miles

**Step 2:**

Distance travelled on 1 gallon = 307.2/12 = 25.6 miles

Q 8 - Arnold pays for his new car in 36 monthly payments. If his car loan is for $18,755.64, then how much will Arnold pay each month?

### Answer : A

### Explanation

**Step 1:**

Loan amount = $18,755.64

Number of months = 36

**Step 2:**

Monthly instalment = $18,755.64/ 36 = $520.99

Q 9 - Katy split a rope that was 82.2 inches into 6 equal parts. What is the length of each part?

### Answer : C

### Explanation

**Step 1:**

Total length of the rope = 82.2 inches

Number of parts = 6

**Step 2:**

Length of each part = 82.2/6 = 13.7 inches

Q 10 - A student earns $267.95 for 23 hours of gardening. Then how much did she earn per hour of gardening?

### Answer : A

### Explanation

**Step 1:**

Total earnings = $267.95

Number of hours worked = 23

**Step 2:**

Earnings per hour = 267.95/23 = $11.65