- Multiply and Divide Whole Numbers
- Home
- Multiplication as Repeated Addition
- Single Digit Multiplication
- Multiplication by 10, 100, and 1000
- Multiplication Without Carry
- Multiplication With Carry
- Multiplication With Trailing Zeros: Problem Type 1
- Multiplication With Trailing Zeros: Problem Type 2
- Multiplication of 2-digit Numbers With 2-digit Numbers
- Multiplication of a Single Digit Number With Large Numbers
- Multiplication of Large Numbers
- Multiples Problem Type 1
- Multiples Problem Type 2
- Division Facts
- Fact Families for Multiplication and Division
- Multiplication or Division of Whole Numbers (Word problems)
- Multiplication and Addition or Subtraction of Whole numbers (Word problems)
- Unit Rates and Ratios of Whole Numbers (Word problems)
- Division Without Carry
- Division With Carry
- Division Involving Zero
- Whole Number Division: 2-digit by 2-digit, No Remainder
- Whole Number Division: 3-digit by 2-digit, No Remainder
- Division With Trailing Zeros: Problem Type 1
- Division With Trailing Zeros: Problem Type 2
- Quotient and Remainder: Problem type 1
- Quotient and Remainder: Problem type 2
- Quotient and Remainder (Word problems)
Fact Families for Multiplication and Division Online Quiz
Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Fact Families for Multiplication and Division. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.
Answer : A
Explanation
Step 1:
The multiplication facts for 7, 9 and 63 are
| 63 | = | 7 | 9 | |
| 63 | = | 9 | 7 |
Step 2:
| So | ||||
| 7 | 9 | = | 63 |
Q 2 - Using fact families for multiplication and division, divide
65 ÷ 5
Answer : C
Explanation
Step 1:
The division facts for 5, 13 and 65 are
| 65 | ÷ | 5 | = | 13 |
| 65 | ÷ | 13 | = | 5 |
Step 2:
| So | ||||
| 65 | ÷ | 5 | = | 13 |
Q 3 - Using fact families for multiplication and division, multiply
12 8
Answer : B
Explanation
Step 1:
The multiplication facts for 8, 12 and 96 are
| 96 | = | 8 | 12 | |
| 96 | = | 12 | 8 |
Step 2:
| So | ||||
| 12 | 8 | = | 96 |
Q 4 - Using fact families for multiplication and division, divide
78 ÷ 6
Answer : A
Explanation
Step 1:
The division facts for 6, 13 and 78 are
| 78 | ÷ | 6 | = | 13 |
| 78 | ÷ | 13 | = | 6 |
Step 2:
| So | ||||
| 78 | ÷ | 6 | = | 13 |
Q 5 - Using fact families for multiplication and division, multiply
15 9
Answer : C
Explanation
Step 1:
The multiplication facts for 9, 15 and 135 are
| 135 | = | 9 | 15 | |
| 135 | = | 15 | 9 |
Step 2:
| So | ||||
| 15 | 9 | = | 135 |
Answer : D
Explanation
Step 1:
The division facts for 9, 12 and 108 are
| 108 | ÷ | 9 | = | 12 |
| 108 | ÷ | 12 | = | 9 |
Step 2:
| So | ||||
| 108 | ÷ | 9 | = | 12 |
Q 7 - Using fact families for multiplication and division, multiply
12 11
Answer : B
Explanation
Step 1:
The multiplication facts for 11, 12 and 132 are
| 132 | = | 11 | 12 | |
| 132 | = | 12 | 11 |
Step 2:
| So | ||||
| 12 | 11 | = | 132 |
Q 8 - Using fact families for multiplication and division, multiply
12 15
Answer : D
Explanation
Step 1:
The multiplication facts for 12, 15 and 180 are
| 180 | = | 12 | 15 | |
| 180 | = | 15 | 12 |
Step 2:
| So | ||||
| 12 | 15 | = | 180 |
Q 9 - Using fact families for multiplication and division, divide
153 ÷ 9
Answer : C
Explanation
Step 1:
The division facts for 9, 17 and 153 are
| 153 | ÷ | 9 | = | 17 |
| 153 | ÷ | 17 | = | 9 |
Step 2:
| So | ||||
| 153 | ÷ | 9 | = | 17 |
Q 10 - Using fact families for multiplication and division, divide
115 ÷ 5
Answer : D
Explanation
Step 1:
The division facts for 5, 23 and 115 are
| 115 | ÷ | 5 | = | 23 |
| 115 | ÷ | 23 | = | 5 |
Step 2:
| So | ||||
| 115 | ÷ | 5 | = | 23 |