- Adding and Subtracting Decimals
- Home
- Addition of Aligned Decimals
- Decimal Addition With 3 Numbers
- Subtraction of Aligned Decimals
- Decimal Subtraction: Basic
- Decimal subtraction: Advanced
- Decimal Addition and Subtraction With 3 or More Numbers
- Estimating a Decimal Sum or Difference
- Addition With Money
- Subtraction With Money
- Word Problem With Addition or Subtraction of 2 Decimals
- Word Problem With Addition of 3 or 4 Decimals and Whole numbers
- Word Problem With Subtraction of a Whole Number and a Decimal: Regrouping With Zeros

- Selected Reading
- UPSC IAS Exams Notes
- Developer's Best Practices
- Questions and Answers
- Effective Resume Writing
- HR Interview Questions
- Computer Glossary
- Who is Who

# Word Problem With Subtraction of a Whole Number and a Decimal Regrouping With Zeros Online Quiz

Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to **Word Problem With Subtraction of a Whole Number and a Decimal: Regrouping With Zeros**. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using **Show Answer** button. You can use **Next Quiz** button to check new set of questions in the quiz.

Q 1 - Abel runs 7 kilometers every morning. One day, he runs 4.24 kilometers and then stops for a break. How much further does Abel have left to run?

### Answer : C

### Explanation

**Step 1:**

Distance to be run = 7 km

Distance run before break = 4.24 km

**Step 2:**

Distance left to be run =

7.00 – 4.24 = 2.76 km.

Q 2 - Gabriel and his classmates weighed colored blocks on a scale during a science lab. The white block weighed 109 grams and the black block weighed 64.37 grams. How much more did the white block weigh than the black block?

### Answer : D

### Explanation

**Step 1:**

Weight of the white block = 109 grams

Weight of the black block = 64.37 grams

**Step 2:**

The weight, white block weighs more than the black block =

109.00 – 64.37 = 44.63 grams

Q 3 - Vanessa had 12 grams of oil. Then she used 8.36 grams of the oil to make some scrambled eggs. How much oil does Vanessa have left?

### Answer : B

### Explanation

**Step 1:**

Weight of oil available = 12 grams

Amount of oil used = 8.36 grams

**Step 2:**

Amount of oil left =

12.00 – 8.36 = 3.64 grams

Q 4 - Stan mixed 4.16 grams of salt into a soup he was cooking. The recipe required 8 grams of salt. How much more salt did Stan put into the soup?

### Answer : A

### Explanation

**Step 1:**

Amount of salt required = 8 grams

Amount of salt mixed = 4.16 grams

**Step 2:**

Remaining amount of salt to be mixed =

8.00 – 4.16 = 3.84 grams

Q 5 - Angela bought 14 ounces of chocolate. 9.36 ounces of it was milk chocolate and the rest was dark chocolate. How much dark chocolate did Angela buy?

### Answer : D

### Explanation

**Step 1:**

Chocolate bought = 14 ounces

Milk chocolate bought = 9.36 ounces

**Step 2:**

Dark chocolate bought =

14.00 – 9.36 = 4.64 ounces

Q 6 - Diego bought 16 kilograms of fruits. 6.85 kilograms were apples and rest were oranges. How many kilograms of oranges did he buy?

### Answer : C

### Explanation

**Step 1:**

Weight of the fruits bought = 16 kilograms

Weight of the apples = 6.85 kilograms

**Step 2:**

Weight of the oranges =

16.00 – 6.85 = 9.15 kilograms

Q 7 - Alyssa bought 32 pounds of vegetables of which there were 23.8 pounds of carrots and remaining were potatoes. How many pounds of potatoes did she buy?

### Answer : B

### Explanation

**Step 1:**

Weight of the vegetables bought = 32 pounds

Weight of the carrots bought = 23.8 pounds

**Step 2:**

Weight of the potatoes bought =

32.0 – 23.8 = 8.2 pounds

Q 8 - A chef bought 12 pounds of rice, of which 6.17 pounds were cooked. How many pounds of rice is left?

### Answer : A

### Explanation

**Step 1:**

Weight of the rice bought = 12 pounds

Weight of the rice cooked = 6.17 pounds

**Step 2:**

Weight of the rice left =

12.00 – 6.17 = 5.83 pounds

Q 9 - A construction firm bought 28 tons of material of which 16.25 tons were gravel and rest was sand. How many tons of sand did the firm buy?

### Answer : C

### Explanation

**Step 1:**

Weight of the total material bought = 28 tons

Weight of the gravel bought = 16.25 tons

**Step 2:**

Weight of the sand bought =

28.00 – 16.25 = 11.75 tons

Q 10 - It was forecast that it would rain 33 inches at a place. However, it rained about 26.45 inches. How much shortfall was there in the rainfall?

### Answer : A

### Explanation

**Step 1:**

Rain forecast = 33 inches

Actual rain = 26.45 inches

**Step 2:**

Shortfall in rain =

33.00 – 26.45 = 6.55 inches