- Adding and Subtracting Decimals
- Home
- Addition of Aligned Decimals
- Decimal Addition With 3 Numbers
- Subtraction of Aligned Decimals
- Decimal Subtraction: Basic
- Decimal subtraction: Advanced
- Decimal Addition and Subtraction With 3 or More Numbers
- Estimating a Decimal Sum or Difference
- Addition With Money
- Subtraction With Money
- Word Problem With Addition or Subtraction of 2 Decimals
- Word Problem With Addition of 3 or 4 Decimals and Whole numbers
- Word Problem With Subtraction of a Whole Number and a Decimal: Regrouping With Zeros

- Selected Reading
- UPSC IAS Exams Notes
- Developer's Best Practices
- Questions and Answers
- Effective Resume Writing
- HR Interview Questions
- Computer Glossary
- Who is Who

# Word Problem With Addition of 3 or 4 Decimals and Whole numbers Online Quiz

Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to **Word Problem With Addition of 3 or 4 Decimals and Whole numbers**. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using **Show Answer** button. You can use **Next Quiz** button to check new set of questions in the quiz.

Q 1 - A palm tree is 6.5 meters tall; a mango tree is 4.8 meters tall and a tamarind tree is 5 meters tall. Find the total height of the three trees.

### Answer : C

### Explanation

**Step 1:**

Height of the palm tree = 6.5 meters

Height of the mango tree = 4.8 meters

Height of the tamarind tree = 5 meters

**Step 2:**

Total height of the three trees =

6.5 + 4.8 + 5 = 16.3 meters

Q 2 - Four jugs contain 2.64 liters, 0.84 liters, 1.79 liters and 2 liters of water. Find the total volume of water in the four jugs.

### Answer : B

### Explanation

**Step 1:**

The capacities of the four jugs are 2.64 liters, 0.84 liters, 1.79 liters and 2 liters respectively.

**Step 2:**

Then the total volume of the water in the four jugs is

= 2.64 liters + 0.84 liters + 1.79 liters + 2 liters = 7.27 liters

Q 3 - There are three ribbons whose lengths are 1.94 meters, 2.65 meters and 3.0 meters. Find the total length of the three ribbons.

### Answer : A

### Explanation

**Step 1:**

The three ribbons have lengths 1.94 meters, 2.65 meters and 3.0 meters.

**Step 2:**

The total length of the three ribbons =

1.94 + 2.65 + 3.0 = 7.59 meters

Q 4 - A mixture is obtained by mixing four items of following weights; 132.45 grams, 228.21 grams, 129.62 grams and 150 grams. What is the total weight of the mixture?

### Answer : D

### Explanation

**Step 1:**

The mixture has four items of following weights; 132.45 grams, 228.21 grams, 129.62 grams and 150 grams.

**Step 2:**

The total weight of the mixture =

132.45 gm + 228.21 gm + 129.62 gm + 150 gm = 640.28 gm

Q 5 - Britney weighs 49.6 kg, Stacy weighs 56.5 kg, Peter weighs 65.6 kg and Ricky weighs 69 kg. Find the total weight of the four persons.

### Answer : A

### Explanation

**Step 1:**

The weights of the four persons are

49.6 kg, 56.5 kg, 65.6 kg and 69 kg.

**Step 2:**

Their total weight =

49.6 kg + 56.5 kg + 65.6 kg + 69 kg. = 240.7 kg

Q 6 - Sack M contains 38.6 kg of tomatoes, Sack N contains 28.4 kg of tomatoes and Sack P contains 47 kg of eggplant. Find the total weight of the vegetables in the three sacks.

### Answer : C

### Explanation

**Step 1:**

Sack M = 38.6 kg of tomatoes

Sack N = 28.4 kg of potatoes

Sack P = 47 kg of eggplant

**Step 2:**

Total weight of the vegetables in the three sacks =

38.6 kg + 28.4 kg + 47 kg = 114 kg

Q 7 - Wendy spent Sunday at the berry farm. At different times, she picked 2.18 pounds, 1.56 pounds, 3 pounds and 2.48 pounds of berries. How many total pounds of berries did Wendy pick on Sunday?

### Answer : D

### Explanation

**Step 1:**

The weights of berries picked by Wendy at different times are

2.18, 1.56, 3, 2.48 pounds

**Step 2:**

The total weight of berries picked by Wendy at different times =

2.18 + 1.56 + 3 + 2.48 = 9.22 pounds

Q 8 - Karl saved $168.12, $136.72, $324.27 and $260 in four months. Find the total amount Karl saved during those four months.

### Answer : B

### Explanation

**Step 1:**

Amounts saved in four months

$168.12, $136.72, $324.27 and $260

**Step 2:**

Total amount saved =

$168.12 + $136.72 + $324.27 + $260 = $889.11

Q 9 - Paula bought different cosmetic items for $68.13, $56.18, $32.35 and $80. How much total amount did Paula spend on the cosmetic items?

### Answer : D

### Explanation

**Step 1:**

The costs of different cosmetic items are

$68.13, $56.18, $32.35 and $80.

**Step 2:**

Total amount spent on cosmetic items is

= $68.13 + $56.18 + $32.35 + $80. = $236.66

Q 10 - Smith scored 58.12, 45.35, 78, 64.92 points on different University exams. How much total points did Smith score on the exams?

### Answer : A

### Explanation

**Step 1:**

The points scored are

58.12, 45.35, 78, 64.92

**Step 2:**

Total points score =

58.12 + 45.35 + 78 + 64.92 = 246.39